UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Украинская инфляция достигла европейского уровня

Украинская инфляция достигла европейского уровня

5.04.2012 1173

Инфляция в Украине - как в Евросоюзе и США. За два месяца имеем 3% рост цен в годовом измерении. В ЕС - 2,7%. В Америке - 2,9%. На этом сходство и заканчивается. На западе депозитные и кредитные ставки максимально приближены к инфляции, а в Украине они от этого не зависят, пишет UBR.

Владимир Лавренчук, председатель правления коммерческого банка: "Связывать кредит и инфляцию нельзя, потому что кредиты надо связывать со стоимостью денег. А стоимость денег в Украине не привязана к инфляции... Потому что она спровоцирована гораздо больше не инфляцией, а рисками и доверием к институтам".

Олег Устенко, эксперт финансового рынка: "Не забывайте, что Украина относится к развивающимся рынкам. Поэтому уровень инфляции - здесь очень важный параметр. Но ставки по депозитам и кредитам не будут соответствовать инфляции плюс небольшой зазор, например Либора и 2,5%. Это не работает в таких странах".

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору