UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання
  5. Імпульс для першої роботи

Імпульс для першої роботи

27.03.2012 3935

Імпульс для першої роботиКожен студент, а тим паче випускник ВНЗ, рано чи пізно замислюється над своєю фінансовою незалежністю і, якщо він не вигравав кругленьку суму в лотерею, починав шукати роботу. Але як це робити? Є декілька шляхів для вирішення цієї проблеми: звернутися по допомогу до батьків (знайомих), розміщати своє резюме на відповідних ресурсах чи відвідувати відповідні тематичні заходи. Розгляньмо коротко переваги та недоліки кожного методу.

Отже, батьки чи знайомі. Очевидною перевагою є майже стовідсоткова гарантія того, що тебе не «кинуть». Адже батьки не побажають своїй дитині зла, а знайомі, у більшості своїй, не захочуть псувати добрі стосунки. Які ж недоліки такого шляху? По-перше, назвати це «фінансовою незалежністю» можна доволі таки умовно: не помічаючи цього, можна просто «сісти на шию» батькам, адже ставлення «батько/матір-син/донька», що склалося протягом життя, досить важко уникнути на роботі. Крім того, саме таке ставлення (або ж поблажливе ставлення знайомого шефа) може спричинити неприязнь колективу до нового співробітника. Не варто також забувати, що не всі мають таких батьків чи знайомих, котрі можуть допомогти з працевлаштуванням.

Другий варіант: моніторинг відповідних видань (в т. ч. й Інтернет-видань) та розміщення там свого резюме. Варто зазначити, що зазвичай сайти (за деякими виключеннями) не є орієнтованими саме на студентів. Це означає, що роботу шукатимуть ще й люди, що мають певний досвід роботи та відповідні практичні професійні здібності. Простому студентові чи випускнику українського ВНЗ буде досить складно конкурувати з ними, а працедавець, найчастіше, надасть перевагу не молодому спеціалістові, а людині з досвідом роботи. Тому, використовуючи цей спосіб пошуку роботи, аплікант може до пенсії чекати на позитивну відповідь з відділу кадрів. Не варто також забувати про можливість шахрайства збоку працедавців або їх недобросовісність під час виплати заробітної плати.

Шлях третій: відвідання відповідних тематичних заходів, наприклад Ярмарку вакансій «Імпульс-2012», що проходитиме в Києві 10-11 квітня. В чому переваги такого методу для того, чия кар’єра ще тільки починається? В першу чергу, кожен з роботодавців знає, на що йде: даючи згоду на участь в такому заході, він усвідомлює, що його цільовою аудиторією є ті спеціалісти, які ще навчаються або тільки нещодавно закінчили ВУЗ, іншими словами молоді спеціалісти без досвіду роботи. По-друге, на цьому заході кожен зі студентів може ознайомитися одразу з декількома роботодавцями, дізнатися їхні умови та отримати певні рекомендації від них, а найголовніше – знайти прямі контакти. Які ж недоліки? Очевидним є лише один суттєвий недолік: періодичність, з якою проводяться ярмарки вакансій – зазвичай, великі заходи для молодих спеціалістів не відбуваються частіше ніж 1-2 рази на рік.

Тому не варто втрачати такий шанс: якщо Ви шукаєте роботу – то Вам просто необхідно відвідати найближчий ярмарок вакансій – «Імпульс-2012»

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору