UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Статті
  5. За довгим доларом за океан... Мiф чи реальнiсть?

За довгим доларом за океан... Мiф чи реальнiсть?

20.10.2008 1079

В офiсi нас радо зустрiчає не тiльки керiвник агентства Iрина, а й клiєнтка компанiї, що завтра має летiти працювати до Канади. Ми сподiваємося поспiлкуватися з нею також, щоб довiдатися, як насправдi все вiдбувалося. I от перше запитання до Iрини:

— Iрино, хотiв з Вами зустрiтися ранiше, але вашi колеги повiдомили, що ви у вiдрядженнi за океаном...

— Так, це правда, кiлька днiв тому я повернулася з США та Канади. На вiдпочинок часу немає, треба працювати. Адже ви пам’ятаєте наш девiз, який не змiнився: «Не витрачати часу даремно».

Моє вiдрядження до США було спрямоване виключно на зустрiчi та переговори з новими компанiями-працедавцями, тому що у Сполучених Штатах величезна нестача робочої сили в готельнiй iндустрiї, скрiзь потрiбен обслуговуючий персонал — гувернантки, офiцiанти, прибиральники, садiвники, вантажники та iншi неквалiфiкованi працiвники без знання англiйської мови, яким американськi роботодавцi готовi платити заробiтну плату 9-12 доларiв за годину. Причому всi вони органiзовують 3-денний тренiнг з навчання, як правильно й швидко виконувати роботу.

Ознайомилася також з робочими мiсцями для українських працiвникiв, у яких умовах вони житимуть i працюватимуть. Вдало склалися й переговори з юридичною фiрмою, що буде стояти на захистi прав наших громадян. Тiльки пiсля вивчення всіх нюансів були пiдписанi договори про спiвпрацю. Тепер ми з гордiстю можемо запропонувати великий вибiр робочих мiсць і задовольнити запити найвибагливiших клiєнтiв. Для любителiв курортних зон це робота в Маямi, Флоридi, тим, хто хоче працювати в мальовничих спокiйних мiсцях — мiста штату Мiчиган, а кого приваблюють яскравi вогнi, хмарочоси, вражаючi мости й океан по сусiдству — ласкаво просимо до Нью-Йорка.

— I коли набувають чинностi цi контракти на роботу в США?

— Ми вже оголосили про набiр на осiнь i весну 2008 — 2009 рокiв. Набiр оголошено у зв'язку з одержанням дозволу на працевлаштування українських громадян вiд Департаменту працi Сполучених Штатiв, що, вiдповiдно до законодавства США про наймання iноземної робочої сили, вiдбувається тiльки двiчi на рiк. Тому звертаюся до тих, хто бажає працювати й одержувати гiдну зарплату: поспiшайте, кiлькiсть вакансiй i мiсць обмежена.

Також хочу зауважити, що наша дiяльністьi лiцензована Мiнiстерством працi й соцiальної полiтики України. А всi працiвники, щоб уникнути будь-яких непорозумiнь на роботi в США, пiдписують контракти, ще перебуваючи в Українi.

Для нашої молодi, яка прагне зробити кар'єру в США, запущено новий проект на вигiдних умовах — це адмiнiстративна робота у сферi менеджменту. Цiкава програма тим, що пiд час навчання студентам платять стипендiю 10-12 доларiв за годину й пiдписують з робочий договiр термiном на рiк. А пiсля року роботи успiшним працiвникам працедавець за свiй рахунок оформлює робочу вiзу вже як для квалiфiкованого спеціаліста терміном на 3 роки з правом одержання Green Card.

З особистих вражень можу подiлитися: кожне мiсто у США приваблює по-своєму, а люди однаково привiтнi скрiзь. Живи, працюй i роби кар'єру — в Америцi є всi умови для цього, недарма це країна необмежених можливостей.

— У США iснує вiзовий в'їзд. Як ваша компанiя допомагае з отримати дозвіл у посольствi?

— Якщо в клiєнта немає iммiграцiйних намiрiв, у посольствi йому боятися нiчого. Адже своїм клiєнтам ми гарантуємо серйозну вiзову пiдтримку на високому рiвнi, аж до того, що групу наших громадян у консульствi представляє сам американський роботодавець, котрий спецiально прилiтає до України, щоб запобiгти упередженому ставленню з боку консульства щодо людей, якi їдуть абсолютно легально й законно працювати

А якщо в клiєнта є iммiграцiйнi намiри, то бiльше пiдiйде працевлаштування з подальшим одержанням ПМП у Канадi. Канада по-своєму приваблива: життя бiльш розмiрене, безплатна освiта, медицина, природа казкова: дуже багато зеленi, простору, чисте повiтря, дiлова частина багатьох мiст не може не захоплювати. Канадi потрiбнi фахiвцi, якi готовi не тiльки працювати, а й надалi залишитися на ПМП, тому моя перша зустрiч у цiй країнi була з нашим партнером, вiдомим iммiграцiйним адвокатом I. Коган. Незважаючи на її зайнятiсть, нам вдалося обговорити новi програми iммiграцiї для осiб, що вже мають запрошення вiд канадських працедавцiв. Також були зустрiчi з представниками м’ясопереробних заводiв, будiвельних компанiй, корпорацiй з видобутку нафти, я вiдвiдала мережу ресторанiв, що вiдчуває нестачу обслуговуючого персоналу. I багато хто з них виявився готовий надати робочi мiсця для українських громадян — як для квалiфiкованих фахiвцiв, так i для пiдсобних робiтникiв без знання англiйської.

— I яку заробiтну плату готовi платити канадськi роботодавцi нашим громадянам?

— Досить непогану — вiд 10 до 35$ доларiв за годину, все залежить тiльки вiд працiвника: що ти за фахiвець i що вмiєш робити. Всi роботодавцi надають житло й безкоштовну медичну страховку, по можливості оплачують авiаквиток до мiсця працi.

Але за кордоном просто так нiхто грошей не платить, треба працювати, iнодi надурочно, що, правда, оплачується додатково. На мою думку, працюючи в цих країнах, цiлком можна заробити грошей на серйознi покупки, примiром, на квартиру або освiту дiтей.

— А чи є програми в Канадi для нашої молодi, аналогiчнi американському стажуванню?

— Так, i дуже цiкавi: це робота на курортах мiжнародного значення iз заробiтною платою 8-14 доларiв за годину, мiнiмум 30 годин на тиждень, у поєднаннi з вивченням англiйської на курсах у престижному коледжi одного з найгарнiших мiст Канади на березi океану — Ванкуверi. Клiєнти нашої фiрми довго чекали такої програми: щоб i мову вивчити, i захiдного досвiду роботи набути, i грошей заробити.

— А як дорога, перелiт, зустрiч?

— Ви знаєте, завдяки українським авiалiнiям «Аеросвiт», нашi клiєнти летять безпересадочними рейсами до Канади та США. Тривалiсть польоту — 10-11 годин, але час спливає непомiтно. Звичайно, всiх клiєнтiв зустрiчає представник роботодавця.

— З вашого дозволу я хотiв би поставити кiлька запитань присутнiй тут клiєнтцi. Галино, ми знаємо, що ви завтра летите працювати до Канади, а ваш працедавець — сімя.

— Так, це правда, я їду працювати нянькою в росiйськомовну родину, буду доглядати за хлопчиком 9 рокiв i допомагати родинi господарювати. Контракт у мене пiдписаний на два роки.

— Скажiть, а як відбулося ваше працевлаштування в Канаду, чому звернулися саме в «Delavore Сompany»?

— Якщо я розповiм, то ви смiятися будете. «Delavore Сompany» i керiвника Iрину я знаю заочно кiлька рокiв. Чому заочно — поясню: два роки тому в нашiй мiсцевiй газетi було опублiковано її iнтерв'ю про роботу і робочi вiзи в США. Я тодi вирiзку зберегла, але якось не зважувалася подзвонити, а тут потрапила пiд скорочення i залишилася без роботи й грошей, а жити треба. Сама я медик за освiтою. От i набралася смiливостi, зателефонувала, хотiла їхати працювати у США. А дiвчата-спiвробiтницi агенції менi говорять, що я iдеально пiдходжу для роботи в Канадi i що є вже роботодавець, треба тiльки приїхати з документами. А коли сказали, що це державна програма уряду Канади, i що через два роки роботи там я зможу одержати ПМП i перевезти чоловiка та дiтей, я розплакалася. У мене сусiд стоїть у черзi на iммiграцiю в Канаду пiвтора року, а тут в самій Канаді два роки відробити — i можна поєднуватися з сім’єю — ви тiльки вдумайтеся. Пощастило: приїхавши в офiс агентства в Києвi на Хрещатику, 16, я застала I. Коган. Це молода чарiвна жiнка-адвокат з Канади. Отак я познайомилася з усiма й вiдразу.

Коли пройшла спiвбесiду в офiсi й ознайомилась iз програмою, менi сказали, що я пiдходжу на 100%, i моєю справою буде займатися не тiльки агентство, а й канадський адвокат, щоб уникнути казусiв у посольствi. Пiсля пiдписання договору я почала пiдготовку до виїзду: вивчала англiйську, збирала документи, проходила медкомiсiю. Потiм прийшов контракт, де чiтко написано, скiльки часу я буду працювати, розмiр зарплати, як оплачуються понаднормовi i т. iн. — на все в мене пiшло три мiсяцi, i от завтра лечу до Канади. Розумiю, що спочатку буде нелегко, нова країна для мене, iнший менталiтет, але я впораюся. Так що все супер.

— Вам не страшно?

— Нi, звичайно, адже я пiд опiкою адвоката I. Коган i прекрасного, але суворого керiвника агентства Iрини Миколаївни. Такi жiнки вмiють захищати своїх клiєнтiв.

— I на завершення нашої розмови питання знову до керiвника агентства. Iрино, якi програми для охочих працювати за кордоном у вас найближчим часом з'являться?

— Хочу сказати, що в нас завжди є рiзнi програми працевлаштування, i, як ви правильно висловилися, для охочих працювати. На жаль, люди не завжди усвiдомлюють, що легких грошей не буває, i дуже неприємно, коли на практицi доводиться стикатися зi споживацьким ставленням. Людям вiком вiд 21до 60 рокiв, котрi прагнуть полiпшити добробут своєю працею, можемо запропонувати роботу i в Iзраїлi, Чехiї, Нiмеччинi. Ми не тiльки працевлаштовуємо українських громадян, а й займаємося легальною iммiграцiєю, туризмом, стажуваннями, а також молодiжними програмами обмiну. Усi, кого цiкавлять питання виїзду, можуть звертатися за довiдками в компанiю

«Delavore Сompany»

за тел. Києвi: (044) 279-08-90,

(044) 279-33-73.

www.delavore.com.ua

Спiвбесiда за попереднiм записом.

— Щиро вам дякуємо, Iрино, вiд iменi редакцiї й читачiв газети за докладне iнтерв'ю. А нашим читачам бажаємо здоров'я, удачi й заробляти якнайбільше. Як бачите, це реально!

Кореспондент газети «Курєр»,

Борис Бондар

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору